Belföld

KINCS: A magyarok kiállnak a kormányzati intézkedések mellett

A magyar emberek elsöprő többsége támogatja a mindennapi életüket befolyásoló legfontosabb kormányzati intézkedéseket, a családok támogatását, a rezsicsökkentést, az illegális migráció visszaszorítását és a gyermekvédelmet – közölte legfrissebb kutatásának eredményeire hivatkozva a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) pénteken az MTI-vel.

A január 5. és 13. között végzett, ezerfős, reprezentatív felmérés szerint

A válaszadóknagymértékben egyetértenek a kormány alapvető fontosságú, legjelentősebb intézkedéseivel. 

A legtöbb magyar szerint Magyarország és a magyar emberek szempontjából inkább jó, mint rossz a családok adóvisszatérítése (88 százalék), a 13. havi nyugdíj (86 százalék), a minimálbéremelés (85 százalék) és a fiatalok személyi jövedelemadó-mentessége (84 százalék) – írták.

„A közelmúltban az ellenzék részéről számos kritikus hangot lehetett hallani több meghatározó jelentőségű kormányzati intézkedéssel kapcsolatban. A Kopp Mária Intézet kíváncsi volt arra, hogy a magyarok mit gondolnak ezekről, ezért kilenc intézkedés kapcsán megkérdezték őket arról, hogy azok szerintük a magyar emberek, és általában Magyarország szempontjából inkább jónak vagy inkább rossznak tekinthetők. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen mind a kilenc intézkedést a válaszadók elsöprő többsége támogatja” – fogalmaztak.

A felmérésből kiderült az is, hogy az illegális migráció megfékezése is kifejezetten fontos a magyar emberek számára  (85 SZÁZALÉK), és a családok támogatása, valamint a gyermekek, illetve a családok védelme is meghatározó: az előbbit a megkérdezettek 83 százaléka, az utóbbit 82 százaléka támogatja. 

A rezsicsökkentés népszerűsége – a felmérés szerint – továbbra is töretlen (78 százalék) és

A benzinár befagyasztását is 10-ből 8-an támogatják.

Az eredmények azt mutatják, hogy az iskolai végzettség növekedésével és a lakóhelyül szolgáló település méretének növekedésével kissé nő a kétkedők száma, de még az ő esetükben is kiemelkedően nagy, 75-80 százalék körüli támogatás figyelhető meg – hívták fel a figyelmet.
Érdekességnek nevezték, hogy

A magukat kormánykritikus válaszadóknak tartók között is háromszor-négyszer többen vannak a kormányzati intézkedésekkel egyetértők, mint az elutasítók. 

A gyermekek és a családok védelmével például még a kormánykritikusok kétharmada is egyetért, csak ötödük nem, hatoduk pedig bizonytalan a kérdést illetően.

A kormányt kritizálók leginkább a családi adóvisszatérítéssel (75 százalék), legkevésbé a rezsicsökkentéssel tudnak azonosulni (55 százalék), bár így is több köztük a támogató, miközben viszonylag magas, 15 százalék körüli közöttük a bizonytalanok aránya – közölte a KINCS.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább