Külföld

Kim Dzsong Un gratulált Putyinnak a Győzelem napján

Kim Dzsong Un „szolidaritását fejezte ki az orosz nép ügye iránt, hogy felszámolják az ellenséges erők politikai és katonai fenyegetéseit és zsarolását”.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető gratulációt küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Oroszország győzelmének napján, amelyben kifejezte országa „szilárd szolidaritását” Moszkvával – írja a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Május 9-én küldött levelében Kim

szilárd szolidaritását fejezte ki az orosz nép ügye iránt, hogy felszámolják az ellenséges erők politikai és katonai fenyegetéseit és zsarolását”.
Az észak-koreai vezető emellett „meggyőződését fejezte ki, hogy a két ország közötti stratégiai és baráti kapcsolatok folyamatosan fejlődnek”.

Észak-Korea a közelmúltban kiemelte szoros kapcsolatait Oroszországgal, és nyilvánosan támogatta Moszkvát Ukrajna elleni inváziója miatt. Februárban az Egyesült Államok és a Nyugat „hegemón politikáját” tette az ázsiai ország felelőssé az ukrajnai konfliktusért.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább