Külföld

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

És elutasítják a maszkviselést…

Kormányra kerülése esetén megszüntetné Németország Európai Uniós tagságát az Alternatívát Németországnak – mondta ki a párt választási stratégiát meghatározó kongresszusa.

Az AfD a kilépés után egy „új európai gazdasági és érdekközösség” alapítását kezdeményezné. A döntést heves vita után hozták meg, amelyben a párt társelnöke, Jörg Meuthen EP-képviselő amellett érvelt, hogy pártjának megvalósítható célok mellett kellene kiállnia, mert a politika a „lehetőségek művészete”.

Az AfD pártszervezeteinek 550 delegáltja a járvány ellenére személyesen gyűlt össze Drezdában .Számtalan olyan ígéretet szavaztak meg, amely ellentmond Németország nemzetközi kötelezettségeinek, például a menekültek családegyesítését is megtagadná a párt. Döntöttek a maszkviselés elutasításáról is.

Az AfD 2013-ban elsősorban a gazdasági válságra és a déli tagállamokat kisegítő uniós mentőcsomagokra reagálva euróellenes pártként indult, majd az alapító közgazdászokat kiszorítva 2015 után fokozatosan karolt fel olyan szélsőjobboldali témákat, mint a bevándorlásellenesség. 2017-ben 12,6 százalékot szereztek a szövetségi választásokon. Az AfD legújabban a járványügyi korlátozásokkal szembenálló pártként igyekszik támogatottságát növelni, ami ennek ellenére a járvány alatt csökkent.(euronews)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább