Sport

Kikapott egy transzneműtől az olimpiára vágyó kerékpárosnő, visszavonul a sportágtól

A 24 éves nő 35-szörös országos győztes versenyző volt. Most az antifa támadja, mert felszólalt a transznemű sportolók ellen.
A 24 éves Hannah Arensmannak fel kellett adnia az álmát, hogy részt vegyen az olimpiai játékokon, miután veszített egy biológiai férfi transznemű kerékpárossal szemben. Arensman az utolsó versenyén felszólalt a transznemű sportolók részvételével szemben, ami után egy szélsőbaloldali antifa csoport kipécézte magának.

Arensman 35-szörös győztes a nemzeti cyclocross körversenyeken, és korábban szívszorító részletességgel nyilatkozott arról a döntéséről, hogy elhagyja a sportágat, mondván, a transz versenyzők bevonása azt jelenti, hogy veszíteni fogok, bármennyire is keményen edzek”.
Azután hagyta abba a sportágat, hogy decemberben a 2022-es nemzeti cyclocross-bajnokságon a női elit kategóriában a dobogós helyezésről lemaradt a transznemű Austin Killipsszel szemben.

Legutóbbi kommentárjában a döntéséről így nyilatkozott: „Millió különböző szinten fáj”.

Arensman utolsó futamát a John Brown Gun Club (egy amerikai fegyveres antifa csoport) tüntetései is beárnyékolták, ami egy magát „baloldali fegyverjogi csoportnak” nevező szervezet, amely a szélsőjobboldali erőszak elleni védekezés érdekében fegyverezi fel magát”.
A csoport maszkos tagjai a tiltakozásukról készült fotót is tartalmazó tweet szerint azért vettek részt a versenyen, hogy „támogassák az elit női divízióban versenyző két transznemű sportolót”.

A csoport Arensman lemondását is ünnepelte, és azt írta: „Reméljük, segítettünk neki megtalálni az ajtót. Nem fog hiányozni”.

Fenti képen a nő, lenti képen a transznő (azaz férfi).

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább