Külföld

Kijev: Kritikus a helyzet Ukrajnában

“A helyzet kritikus. A legtöbb találatot az ország középső és északi részén jegyezték fel. A fővárosban rendkívül nehéz a helyzet, különleges vészleállási rendet vezetnek be” – írta Telegram-csatornáján Kirill Timosenko, Volodimir Zelenszkij hivatalának helyettes vezetője.

Timosenko szerint az Ukrenergo kénytelen ilyen sürgősségi intézkedéseket hozni az energiarendszer kiegyensúlyozása és a berendezések meghibásodásának megelőzése érdekében.

Mint Vitalij Klicsko kijevi polgármester korábban elmondta, a főváros lakóinak legalább a fele áram nélkül maradt.

Ma Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el. Kijevben és több más nagyvárosban robbanások és áramkimaradások történtek.

A fővároson kívül a helyi hatóságok Lemberg, Rivne, Harkov, Zsitomir, Ivano-Frankivszk, Hmelnickij, valamint Szumi, Poltava és Vinnicja régiókban is csapásokról számoltak be. Ott áramellátási problémák merültek fel. A harkovi metró nem működik. Zsitomír teljesen áramtalanítva lett – írta az oroszhírek.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább