Gazdaság

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a “háborús szponzorok” nemzetközi listájára.

“A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a nemzetközi háborús szponzorok listájára tette, amiért továbbra is Oroszországban tevékenykedik, és oroszországi képviseletén keresztül hivatalosan elismeri az úgynevezett DNR-t és az LNR-t” – közölte az ügynökség a Telegram-csatornáján közzétett üzenetében.

A NAZK elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a Raiffeisen oroszországi fiókja elismeri a Donyecki és Luganszki népköztársaságokat (DNR, LNR), kedvező hitelezési feltételeket biztosít az orosz hadseregnek, és a dokumentumokban is a különleges katonai művelet kifejezést használja.

Korábban a NAZK ugyanezen okból a francia Auchan Holding vállalatot és az olasz Buzzi Unicem céget is felvette a nemzetközi “háborús szponzorok” listájára.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább