Belföld

Kiemelt támogatást kapnak a déli határon működő mezei őrszolgálatok

A migrációs nyomás miatt kiemelt támogatást kapnak a déli határon működő mezei őrszolgálatok – közölte az Agrárminisztérium.

A tárca közleménye szerint Nagy István agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarország schengeni külső határán jogellenesen belépők vagy azt megkísérlők száma jelentősen nőtt.

“A megnövekedett migrációs nyomás nemcsak a rendvédelmi szervekre ró többletterheket, hanem fokozza a déli határ kötelében fekvő termőföldek védelmének igényét is. Erre tekintettel a leginkább érintett településeken a mezőőri szolgálatok megerősítése vált szükségessé” – tette hozzá.

Kiemelte, a migrációs nyomásnak kitett települési önkormányzatok számára – a mezőgazdasági termelőket, terményeik és termelőeszközeik biztonságának megteremtése érdekében – a kormány több mint 170 millió forint rendkívüli támogatásról döntött mezei őrszolgálat létrehozására vagy a meglévő mezei őrszolgálatuk létszámának emelésére.

A program keretében Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék település kap támogatást – tette hozzá.

Nagy István hangsúlyozta, hogy a kormányzat elkötelezett az érintett települések biztonságának fokozása mellett.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább