Belföld

Ki hátrált az egyik polgármesterjelöltje mögül a Tisza Párt

Rövid életű volt a politikai szövetség.

Lajos Béla, mint a Tisza Párt VII. kerületi polgármesterjelöltje, május másodikán vette fel az induláshoz szükséges ajánlóíveket.

A baloldal új messiásának pártja teljesítette a fővárosi listaállítás minimumfeltételeit azzal, hogy három kerületben polgármesterjelöltet állított, a XVIII., a XI., valamint a VII. kerületben.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető adatok szerint a Tisza Párt VII. kerületi polgármesterjelöltje Lajos Béla, aki május másodikán fel is vette az ajánlóíveket.

A gender-lobbit támogató politikus egyébként is rajthoz állt volna a választáson, április 27-én a Színes Erzsébetvárosért képviselőjelöltjeként – a kerület 9. számú egyéni választókerületében – vette át az ajánlóíveket.

Az új baloldali párt, a Tisza Párt kihátrált Lajos Béla mögül. Ezt erősíti meg a Színes Erzsébetváros Facebook-posztja, amelyben kifejtették:

„Az elmúlt napokban fontos állomáshoz értünk. A Magyar Péter vezette Tisza Párttal közösen kezdtünk tervezni az elkövetkező hetekre. A folyamat során láttuk azt, hogy közösen erősebbek lehetünk, de azt is láttuk, hogy Erzsébetvárosban a Színes Erzsébetváros közössége nagyon erős civil identitással rendelkezik, ezért közösen azt érezzük és úgy látjuk, hogy a Színes Erzsébetváros június 9-én és az azt követő időszakban is önállóan kell kiálljon és dolgozzon azért, hogy Erzsébetváros fejlődő, élhető, zöld, a lakók igényeire odafigyelő kerület legyen. Ennek érdekében a mai nappal megerősítem önálló indulásunkat az önkormányzati választásokon.”

Végül bejelentették, hogy a Színes Erzsébetváros önálló polgármesterjelölttel és mind a 10 egyéni körzetben civil jelöltekkel indul neki a választásnak, a szervezet polgármesterjelöltje Lajos Béla, aki LMBTQ-párti és támogatja a migrációt is.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább