Sport

Kettős magyar siker 1000 méteren rövid pályás gyorskorcsolyában

Kettős magyar siker 1000 méteren rövid pályás gyorskorcsolyában

Liu Shaoang és Krueger John-Henry jött be az első két helyen a dordrechti világkupán. A férfi mellett a vegyes váltó is kijutott a jövő évi pekingi téli játékokra.

Liu Shaoang és Krueger John-Henry révén kettős magyar siker született férfi 1000 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának utolsó, negyedik, dordrechti állomásán, amelyen az olimpiai bajnok férfi váltó bronz-, míg a vegyes váltó ezüstérmes lett. A férfi mellett a vegyes váltó is kijutott a jövő évi pekingi téli játékokra.

A negyeddöntő annyiban kellemetlen meglepetést hozott a magyaroknak, hogy a szám világbajnokaként Liu Shaolin Sándor váratlanul kiesett, így 14. lett. Ugyanakkor öccse és a három éve még amerikai színekben ezen a távon olimpiai ezüstérmes Krueger azonos futamban szerepelve “kéz a kézben” jutottak tovább futamuk első két helyén végezve. Az elődöntőben szétvált a két magyar útja, de ez sem akadályozta meg a fináléba kerülésüket, ugyanis mindketten futamgyőztesként kerültek a legjobb öt közé.

A döntő teljesen a magyarok szája íze szerint alakult. Hat körrel a vége előtt élre állt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang, egy körrel később feljött mögé másodiknak Krueger, s innentől nem engedték ki kezükből a futamot.

A fiatalabbik Liu fivér két év után nyert ismét vk-viadalt egyéniben.

Forrás: Infostrart,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább