Sport

Kétgólos hátrányból fordított, négy között a magyar válogatott a férfi vízilabda világkupában

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a négy közé a világkupa Los Angelesben zajló szuperdöntőjében: Varga Zsolt együttese a pénteki negyeddöntőben 6–4-re győzte le a görög csapatot.

 

Férfi világkupa, negyeddöntő
Magyarország-Görögország 6-4 (2-2, 1-0, 1-2, 2-0)
a magyar gólszerzők: Varga D., Jansik Sz., 2-2, Zalánki, Vigvári

Az első negyed közepén 0–2 volt az állás, de a hátralévő 28 percben mindössze két gólt kapott a kiválóan védekező magyar válogatott, így végül nagy csatában sikerült 6–4-re nyernie. A mezőny legjobbjának Vogel Somát választották, aki 13 lövésből kilencet kivédett, vagyis 69 százalékos mutatóval zárt.

„Nekem leginkább az tetszett, hogy a meccs előrehaladtával egyre stabilabb lett a védekezésünk, az utolsó negyedben még többet blokkoltunk, mint addig. Ez egy fontos győzelem, mert a görögök nagyon jók” – idézi a magyar szövetség honlapja Varga Zsoltot.

Hozzátette, a támadás mehetett volna kicsit jobban, de amikor ekkora fókusz van a védekezésen, az sokszor a támadásvezetés rovására megy. A szövetségi kapitány megjegyezte, nagyon fizikális, nagyon kemény meccset játszottak a hosszú utazás után.

A magyarok a legjobb négy között a spanyolokkal találkoznak. A torna első két helyezettje kijut a jövő évi dohai világbajnokságra.

Forrás: M4Sport

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább