Külföld

Két év börtön az ellenkező nem utánzásáért Kuvaitban

Transznőt csuknak be…

A kuvaiti bíróság október 3 -án két év börtönre ítélt egy transznőt. A Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet csütörtökön jelentette a hírt. Az ítélet indoklásában az szerepelt, hogy a 40 éves Maha al-Mutairi „az ellenkező nemet utánozta”. A HRW felszólított al-Mutairi szabadon bocsátására.

Az elítéltnek 2850 euró összegű bírságot is meg kell fizetnie. Telefonálás közben az ellenkező nemet utánozta, és ezzel megsértette a vonatkozó kuvaiti törvényt. Sminkelve volt, női ruhában, nőies frizurával.

Ügyvédje, Ibtissam al-Enesi szerint Al-Mutairit többször letartóztatták hasonló okok miatt, börtönbe is zárták, ahol a rendőrök és a többi rab részérő erőszak érte. A legújabb elítélés azonban messze a legdurvább-mondta al-Enesi. A fellebbezési tárgyalást október 31-re tűzték ki.

Ügyvédje szerint Al-Mutairi kérte, hogy a nők börtönébe helyezzék el. Kezdetben azonban egy férfi börtönben, majd egy külön a transz -foglyoknak kialakított zárkába került.

Kuvait nemcsak a transzneműek, hanem a melegek ellen is fellép: A férfi homoszexuális tevékenységeket akár hat év is börtönnel is büntethetik.

Még ennél is szigorúbb a közeli Katar, ahol jövőre labdarúgó világbajnokságot rendeznek, és ahova az a német válogatott jár minden télen edzőtáborozni, akik legutóbb a magyar válogatott ellen szivárványban pompáztak. Ennyit az elvekről.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább