Kiemelt Külföld

Keresztények támadtak meg egy transzvesztita showt Bejrútban

Egy bejrúti bár adott otthont augusztus 23-án egy transzvesztita drag show-nak, amelynek házigazdái két libanoni transzvesztita, Latiza Bombe és Emma Gration voltak. Kezdés után nem sokkal azonban már be is kellett fejezniük a műsort, mert figyelmeztették őket, hogy dühös tömeg közeledik a helyszín felé.

“Itt vagyunk, létezünk, és senki sem fog elhallgattatni minket. Ahhoz azonban, hogy folytatni tudjuk, amit csinálunk, néha okosan kell cselekednünk. Sajnos rövidre kell zárnunk a műsort” – mondta Emma Gration a színpadról.

Ezután a fellépők és a jelenlévők egy része az öltözőbe menekültek, mialatt a konzervatív keresztényekből álló, homofób rigmusokat skandáló, feldühödött tömeg megérkezett. A Reutersnek nyilatkozó szemtanú szerint a tömeg ordibált, köpködtek, és azt kiabálták, hogy “undorodnak” az eseménytől.

Negyven perc után megérkeztek a rendőrök és szétoszlatták a tömeget, így a bárban tartózkodók biztonságban távozhattak. A helyszín előtt készült és a közösségi médiában megosztott felvétel szerint az támadó csoport tagjai egy Libanonban működő, LMBTQ-ellenes keresztény mozgalom, az “Isten katonái” csoport tagjai voltak.

A libanoni LMBTQ közösség elleni fellépés egyre növekszik, és ebből egyformán kiveszik a részüket a különböző vallások. Hassan Nasrallah, a nagyhatalmú síita fegyveres csoport, a Hezbollah vezetője szerint a homoszexualitás “közvetlen veszélyt” jelent Libanonra, és szembe kell szállni vele.

Libanon volt az első arab ország, ahol 2017-ben pride hetet tartottak az erősen mellegellenes Közel-Keleten. Az Amnesty International aggodalmának adott hangot a mostani incidens miatt.

Egyébként Abbas Halabi oktatási miniszter épp ezen a héten tiltotta meg a nyári iskolák számára egy klasszikus társasjáték, a Snakes and Ladders használatát, mondván a játék szivárványzászlót tartalmaz.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább