Belföld

Kepes András: Már a Telextől is felfordul a gyomrom

Az egykori tévés személyiség szerint a lap kontextusából kiragadott kijelentéseket emelt ki.

Kepes András a Telex vendége volt, azon apropóból, hogy új könyve jelenik meg Két macska voltam címmel.

Az egykori tévés személyiség a beszélgetés során kijelentette, hogy szerinte „a Kádár-rendszerben intelligensebb vezetői voltak az állami médiának, a jelenlegi hatalmat kizárólag a saját zsebe érdekli, az emberekből kinevelték a szolidaritást, a társadalmat pedig apátia és reménytelenség jellemzi”.

„Nem véletlen, hogy miközben a magyar sajtó presztízse a rendszerváltás idején 100 pontos skálán 73-75 pont volt,

a legutóbbi, 2022-es felmérés szerint a magyar lakosság 9%-a hisz feltétel nélkül a sajtóban, a 64% pedig egyáltalán nem!”

– írta Kepes András a Facebook-oldalán.

„Elszoktam attól, hogy a like-vadászat és az elfogultság milyen szakmai és erkölcsi mélységbe rántotta a médiát” – közölte az egykori tévés személyiség.

Kepes András a bejegyzésében kiemelte, hogy a másfél órás beszélgetésnek a Telex azt a címet adta, hogy: „Az Origótól felfordul a gyomrom”. Szerinte ezzel kizárólag a napi politikát érintő, kontextusából kiragadott kijelentéseket emelt ki a lap a podcast felvezetésében. „Ha a Telexnek a beszélgetésünk arról szólt, mint amit a címben és a felvezetésben jeleztek,

akkor most már a Telextől is felfordul a gyomrom”

– írta Kepes András.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább