Belföld

Keményen odaszólt a dollárbaloldalnak Vona

Vona Gábor még az ellenzéki „roncsderbiről” is beszélt.

Vona Gábor országjárásba kezdett, hogy népszerűsítse új pártját, a Második Reformkort (2RK), amelynek egyik állomása Tatabánya volt. Vona a helyszínen lakossági fórumot tartott.

Üzenet a dollárbaloldalnak?

 Nem szeretnénk se guruló dollárt, se guruló eurót

– húzta alá Vona Gábor az eseményen, kiemelve, hogy transzparensek kívánnak lenni, így sem külföldi támogatásra, sem hazai milliárdosok pénzére nem tartanak igényt.

Poltikai hagyaték és tervek

„Azt gondolom, hogy amit én 2018-ban magam után hagytam a politikában, az nem egy kész kerettörténet. Most vagyok azon a ponton 45 évesen, hogy szeretném a politikai hagyatékomat rendbe tenni, és erre ebben a közösségben lesz lehetőségem” – mondta Vona a Telex azon kérdésére, hogy miért tért vissza a pártpolitikába. Mint mondta: párttársaival már a legelején közölte, hogy nincs más személyes ambíciója, csak a pártot szeretné vezetni.

Vona azt is elárulta, hogy már a 2022-es országgyűlési választás után felmerült, hogy párttá alakuljanak, ezért az elmúlt évben „titokban, radar alatt építkeztek”.

A szeptemberi megalakulásunk nem azt jelenti, hogy szeptemberben a nulláról kezdtünk el indulni. Akkor már 100 ember volt ebben a közösségben”

– tette hozzá.

Pártja időzítése kapcsán Vona arra is kitért, hogy bár felmerülhetett volna, hogy megvárják az EP-választásokat, az „ellenzéki roncsderbit”, és utána mutatkoznak be, mint új lehetőség, de nem így döntöttek. „Ha nem indulunk el az EP-választáson, mi úgy kalkuláltunk, hogy 2026-ban nem lehet hitelesen felállni a parlamenti választásra” – tette hozzá.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább