Öko

Katari VB: Az angol csapat „BLM térdelni” fog

És nagyon szeretnék a szivárványszínű karszalagot is…

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate elmondta, hogy letérdel majd az együttese a világbajnokság mérkőzései előtt.

Emellett állunk ki csapatként, ahogyan eddig is tettük. Úgy érezzük, ez az egyik legfontosabb ügy, ezért erős üzenetet tudunk küldeni, főleg a fiatalok számára, akik így láthatják, milyen fontos befogadni a különbözőséget – idézte a BBC Southgate-et.

A térdelés eredetileg a feketékkel szembeni rendőri  bánásmód elleni tiltakozás formája volt, amit átvettek a sportolók is, miután 2020-ban egy rendőr intézkedés közben kilenc percig térdelt a megbilincselt, levegőért kapkodó többszörösen elítélt drogos bűnöző George Floyd nyakán, hátán. Sokak szerint veszítette erejéből a „BLM térdelés”, de az angolok mégis inkább ragaszkodnak hozzá, hogy továbbra is így induljanak a meccseik.

Anglia egyébként arról is tájékoztatást kért, hogy valóban fenyegeti-e a sárga lap veszélye Harry Kane-t, ha „One Love” feliratú szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot hord. Hét nemzeti válogatott is ezt az LMBTQ szalagot tervezi használni, de vasárnap  felröppent a hír, miszerint sárga lapot kaphatnak érte a kapitányok az első percben.

(24.hu nyomán) 24.hu , mandiner , vadhajtasok , vadhjatások , magyarjelen , magyar jelen 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább