Sport

Katari foci VB: Szivárványszínű USA címer lesz

Az amerikai férfi vb- válogatott az LMBTQ-közösség iránti támogatását egy szivárvány témájú csapatlogóval fejezi ki a hétvégén kezdődő Katari világbajnokságon.

A vasárnap kezdődő tornának otthont adó Katarban illegális az azonos neműek kapcsolata.

A címer a hét piros helyett hét szivárványszínű függőleges csíkot tartalmaz a sötétkék „USA” felírat alatt. Az egész projekt a „Be The Change” kezdeményezés része, amely 2020-ban indult a BLM támogatására,  és amelynek célja a figyelem felhívása a társadalmi igazságtalanságokra.

„Amikor a világ színpadán vagyunk, és amikor olyan helyszínen vagyunk, mint Katar, fontos, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a kérdésekre, erről szól a „Be The Change” – mondta Gregg Berhalter, az amerikai válogatott edzője.

“Nem csak az USA-ban akarjuk felhívni a figyelmet a társadalmi kérdésekre, hanem külföldön is. Elismerjük, hogy Katar sokat halad előre, és rengeteg előrelépés történt, de van még tennivaló.”

A hónap elején Gianni Infantino FIFA-elnök és Fatma Samoura főtitkár levelében arra kérte a 32 résztvevő csapatot, hogy „ most összpontosítsanak csak a futballra! ”, és „ne engedjék, hogy a futballt belevonják mindenféle ideológiai vagy politikai csatába. ”

A szivárványszínű címer egyelőre csak bizonyos ruhadarabokon (pl melegítő) és az öltözőkben, médiamunkahelyeken, csapatszállítóbuszokon stb lesz, a mérkőzéseken használt mezeken állítólag nem.

Pár napja a a katari futball nagykövete azt nyilatkozta, hogy a “A homoszexuálisok lelkileg sérültek”.

Az amerikai konzervatívok USA-ellenesnek nevezték a címert, hazaárulásnak és polgárháborút víziónálnak.

mandiner , vadhajtasok , vadhajtások

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább