Kiemelt Sport

Katar futball nagykövete: „A homoszexuálisok lelkileg sérültek”

Korrupciós botrány a FIFA nemzetközi labdarúgó-szövetséggel, vendégmunkások kizsákmányolása, emberi jogok megsértése, munkások halála.

És most, pár nappal a világbajnokság kezdete előtt jön a következő érdekesség: Katar vb-nagykövete az egykori válogatott futballista, Khalid Salman nyíltan „lelki károsodásként” minősítette a homoszexualitást.

A ZDF-nek nyilatkozott a katari FIFA-világbajnokság egy nagykövete, Khalid Salman beszélt a homoszexualitásról a ZDF „Geheimsache Qatar” című interjúban. Több futballista ugyanis aggodalmának adott hangot azt illetően, hogy az LMBTQ-szurkolók Katarban nem lennének biztonságban. A sporteseményre több mint egymillió látogatót várnak.

„A világbajnokság alatt sok mindenki érkezik az országba. Beszéljünk a melegekről. A legfontosabb, hogy mindenki elfogadja a mi szabályainkat. A homoszexualitás haram és tilos. Miért? Azért, mert a homoszexualitás zavar az elmében. Egy lelki sérülés”– fogalmazott Salman. Azt mondta „a gyerekek meleg férfiakat látnak ami nem jó,  hiszen így olyat tanulnak tőlük ami rossz.”

E szavak után a világbajnokság szervezőbizottságának sajtószóvivője azonnal befejezte az interjút. A FIFA nem kommentálta az esetet.

mandiner , vadhajtasok , vadhajtások

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább