Külföld

Kárpátaljai kormányzó: Fejezzék be Magyarország lejáratását!

„Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig” – mondta Viktor Mikita.
Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal vezetője március 2-án tartott sajtótájékoztatóján reagált a közösségi hálókon terjedő, Magyarországot lejárató nyilatkozatokra – számolt be a TV21 nyomán a Kárpáthír.

„Nincs jelentősége és nincs ráhatással a Közép-Ukrajnai csapatok felszerelésének biztosítására az a tény, hogy engedélyezi-e Magyarország területén a fegyverszállítást vagy sem. Megvannak a kidolgozott útvonalak, és ez nem hat ki ezekre a folyamatokra. Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig. Nagyon kérem a lakosságot, ne avatkozzanak bele az ukrán külügyminisztérium, a hadsereg munkájába. Semmi hatással nincs rá, valakik viszont mégis Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatokat tesznek közzé. Azokhoz az állampolgárokhoz szólok, akik interneten nyilatkozatokat hoznak nyilvánosságra, ismerem őket. Inkább jöjjenek, iratkozzanak be a területvédelmi alakulatokba. Adunk fegyvert és védjék meg az országot, azonban ne értékeljék a független szakértőket, az országunk külpolitikáját, mert nem illetékesek és nem értenek hozzá” – jelentette ki a megyei hivatal vezetője.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább