Belföld

Karácsonynak üzenték: a törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól a főváros sem kivétel

A Magyar Államkincstár pénteki közleménye szerint nem volt jogi akadálya a Fővárosi Önkormányzatot érintő, 5,6 milliárd forint szolidaritási hozzájárulás inkasszálásának.
Az államkincstár azt közölte az MTI-vel, hogy Budapest Főváros Önkormányzata részére az azonnali jogvédelmet a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla döntése biztosította, amelyben ideiglenes intézkedésként a másodfokú eljárást lezáró végzés közléséig tiltotta meg, hogy a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be az önkormányzattal szemben.

Hozzátették, hogy a Fővárosi Ítélőtábla október 17-én közölte a kincstárral a másodfokú eljárást lezáró végzését – melyben az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszéket az eljárás lefolytatásra kötelezte -, így az azonnali jogvédelmet biztosító ideiglenes intézkedés hatálya azzal a nappal megszűnt.

Hangsúlyozták, hogy ettől az időponttól kezdve nem volt jogi akadálya annak, hogy amennyiben Budapest Főváros Önkormányzata önként nem tesz eleget a jogszabályon alapuló adófizetési kötelezettségének, a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be. Úgy fogalmaztak, hogy a Magyar Államkincstár mint jogalkalmazó szerv, minden esetben a hatályos jogszabályoknak megfelelően és annak keretei közt jár el.

„A törvényeket mindenkinek be kell tartania és az adót mindenkinek be kell fizetnie. Ez alól a főváros sem kivétel” – írták a közleményben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább