Belföld

Karácsonyék kitűzték a belarusz zászlót a Városházára

Szolidaritást vállalunk a belarusz politikai foglyokkal, ismét kikerült a történelmi belarusz zászló a Városháza épületére.Facebook város polgármestere a közösségi oldalán fejezte ki együttérzését a belarusz politikai foglyokkal.

Ellenzéki politikustársam, Cseh Katalin és a belarusz ellenzék vezetője, Szvjatlana Cihanovszkaja kezdeményezésére Budapest városvezetése is kiáll az embertelen Lukasenka-rezsim áldozatai mellett.

Több mint egy év telt el a botrányos választások óta, azóta pedig több tízezer, többségében civil polgár került rendőrségi őrizetbe, ezreket vertek meg az utcán, százakat állítottak bíróság elé, a legtöbb ellenzéki vezető pedig vagy külföldre menekült, vagy letartóztatták. Európa utolsó diktátora politikai célból polgári repülőgépeket térít el, és nemzete élsportolóit az olimpia alatt kényszeríti hazatérésre ellenvéleményük miatt.

Támogatásunkat és együttérzésünket fejezzük ki a belarusz néppel, akik egész világnak példát mutatnak bátorságból és hazaszeretetből!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább