Belföld

Karácsony: Sz*rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken

Meghallgatták Karácsony Gergelyt a Városháza-eladási botrányt vizsgáló bizottságban.

A főpolgármester továbbra is tagadta, hogy el akarták adni az épületet, szerinte a Fidesz és az orosz titkosszolgálatok állnak az ügy mögött.

Trágár stílusban hozta mindenki tudomására, hogy nem is érdekli, mi van a nyilvánosságra került felvételeken – értékelte a meghallgatást az M1 Híradója.

– Ön azt állítja, hogy ezek a hangfelvételek nem valósak?
– Én azt állítom, hogy sz*rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken, elnök úr! Ugyanis emberek beszélgetnek egymás között.”

Karácsony Gergelyt nem érdekli, hogy mi van az Anonymus által nyilvánosságra hozott felvételeken.

„Sz*rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken”

Meghallgatták Karácsony Gergelyt a Városháza-ügyet vizsgáló bizottságban. A balliberális főpolgármester ahogy korábban, úgy most is arról beszélt: nincs semmilyen ügy, felesleges volt vizsgálatot indítani, nem akarják eladni a műemlék épületet.

„Miért van ez a bizottság, miért van ez az állítólagos ügy? Szerintem ez egy rendkívül kellemetlen kérdés, tekintettel arra, hogy nem történt semmi, amit ki kellene vizsgálni” – mondta a főpolgármester.

A városvezető hamis vádnak nevezte azt is, hogy átláthatatlanul gazdálkodnának. Karácsony Gergely szerint a Fidesz áll a Városháza-ügy mögött és az orosz titkosszolgálatok végezhették a lehallgatást. Szerinte az ügy szereplőit csőbe húzták és politikai lejárató kampány folyik.

„Nyilvánvalóan semmilyen komolyan vehető dokumentum nincs a nyomozóhatóságok kezében, politikai vádakat hallhattunk, amelyeket az égadta világon semmi nem támaszt alá, furcsa módon a rendőrség fontosnak érezte, hogy házkutatásokkal vigye tovább a nyomozások ügyét” – mondta Karácsony Gergely.

A fővárosi ingatlanok értékesítése körüli botrányt még az Index.hu robbantotta ki, amikor november elején arról írt, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat közvetítők bevonásával eladná a budapesti Városházát.

A főpolgármester azonnal hírhamisítással vádolta meg a portált és többször tagadta, hogy el akarják adni a Városházát.

Viszont az Anonymus által közzétett hangfelvételek egyikén Barts J. Balázs, a Budapesti Vagyonkezelő vezérigazgatója is arról beszélt, hogy a főpolgármesteri kabinetnek tetszett a Városháza értékesítését magában foglaló elképzelés.

„Arról beszélünk, ami a régi Városháza épülete. És az előtte lévő, tehát a telek teljes egészében, ami a projektben van.

Ez a 4,7 hektár?

Jó kérdés. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk” – idézte Anonymus a beszélgetést.

A sajtó többször írt egy fontos összefonódásról is: a tárgyalások egyikén Bajnai Gordon volt miniszterelnök – aki maga ismerte el, hogy részt vett az egyik egyeztetésen – azt mondta: A projekt egyik nehézsége, hogy a hatpárti koalíció tagjai is részt akarhatnak majd az üzletből és jutalékot fognak kérni.

„Szerintem, amikor bejelentkezik nálatok valaki, nem tudja kontrollálni, hogy kik fognak bejelentkezni. Rengeteg ilyen cápa úszkál abban a tóban és egy nagykoalícióban, ahol mindenkinek maga kis részterületei vannak. Ez a realitás, ez így működik” – hangzott el a felvételen.

A hazugságspirálból nem lehet áldozatpolitikával kikeveredni, és azok az állítások, amelyekkel a főpolgármester védekezik, mint amilyen az orosz titkosszolgálat emlegetése, egy nevetséges színjáték része –nyilatkozta Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője az M1-nek.

„Lezajlott egy olyan színjáték, ami onnan indult, hogy Karácsony Gergely a Városházának az eladási szándékát álhírnek nevezte, sőt úgy fogalmazott, hogy azt a lapot ő többet nem fogja olvasni, amelyik először ezzel kapcsolatban megszólalt. Ennek ellenére most eljutottunk oda, hogy a vizsgálóbizottság már a szándékon túl, olyan dolgokat vizsgál, amelyre több mint bizonyítékok állnak rendelkezésre” – mondta Nagy Ervin.

Nagy Ervin hozzátette: Karácsony Gergely teljesen mást csinál megválasztása óta, mint amit a kampányában a budapestieknek ígért. A vizsgálóbizottság jelentésről a Fővárosi Közgyűlés januári ülésén döntenek.

Forrás: hirado.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább