Belföld

Karácsony kivételezett személy, egy szűk, korrupt baloldali elit tagja

olvasási idő:1 perc, 4 másodperc

Karácsony Gergely szerint semmilyen előnyhöz nem jutott azzal, hogy szabálytalanul foglalkoztatta az egyetem havi nettó százezres fizetésért a kétezres évek elején.

 

A Mediaworks Hírcentruma kedden szentendrei fórumán kérdezte a főpolgármestert a botrányról. Karácsony nem vitatta, hogy nyelvvizsga hiányában szabálytalanul dolgozott a Corvinuson, de továbbra is az egyetemre hárított minden felelősséget.

Állítása szerint semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mivel „csak” nettó százezer forintot keresett. A főpolgármester azt mondta, hogy egyetemi óraadó tanárként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként kapott.

Arról nem beszélt, hogy csak 2004 és 2008 között volt tanársegéd, utána négy évig már adjunktusként tanított, nyilvánvalóan magasabb bérért, holott az adjunktusi kritériumoknak még annyira sem felelt meg, mint a tanársegédi feltételeknek, ugyanis többek között nem tudott idegen nyelven előadni.

Karácsony a mostani videóban azt próbálta elhitetni, hogy más jogviszonyban szabályosan taníthatott volna a Corvinuson, de „az egyetem elszúrta”. A Magyar Nemzet írásából kiderül, hogy arra a kérdésre is kitérő választ adott, hogy azért kivételeztek-e vele, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tanácsadója volt.

Egy nappal korábban szintén a Corvinus Egyetemet hibáztatta Karácsony, ahogy fogalmazott: „ő csupán végezte a munkáját”.

Nemrég lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, amely megállapította, hogy Karácsonyt a Corvinus Egyetem jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként, ugyanis hiányzott a szükséges nyelvvizsgája és a doktorjelölti jogviszonya.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább