Belföld

Karácsony kirakta a szivárványos zászlót a Városházára

A Pride hónap kezdetén kikerült a szivárványos zászló a Városházára, ahogyan az elmúlt három évben mindig.

Erről Budapest főpolgármestere  Karácsony Gergely számolt be közösségi oldalán, kiemelve, hogy Budapest büszke a Pride-ra… Ja, meg egy ukrán zászló is előkerült.

„Tegnap EP képviselőkkel és nagykövetekkel találkoztam a Városházán, az esemény apropóját a mai Pride vonulás adta. A vendégeink ugyanis, hasonlóan Budapest vezetéséhez, egyetértenek abban, hogy mindenkit megillet a szabad párválasztás joga. A szerelem az szerelem, a család az család.

A Pride hónap kezdetén kikerült a szivárványos zászló a Városházára, ahogyan az elmúlt három évben mindig. És Pride hónap idején ott a helye ezután is. Számomra ez magától értetődő.

Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem az uralkodói hatalom teremtett meg. Hanem éppen annak ellenében jött létre és küzdötte ki jogait és szabadságát. Az a dolgunk most, hogy védjük és óvjuk a város és a városlakók szabadságát és jogaikat, hogy újra kimondjuk: ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja. Régen a városok fallal vették magukat körül, hogy megvédjék értékeiket és elveiket. Ma úgy védjük meg elveinket és értékeinket, hogy lebontjuk ezeket a falakat. Lebontjuk a falat, amit gyűlöletből emelnek a szabadság útjába, amit hazugságokból építenek az igazság elé.

Főpolgármesterként kötelességem azok mellett állni, akik jogaikért és szabadságukért állnak ki, apaként, társként és érző emberként pedig ez a természetes számomra.

Budapest büszke a Pride-ra. Budapesten mindenki azt szeret, akit akar. Budapest mindenkié!”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább