Belföld

Karácsony Gergely megismételné a főpolgármester-választást

Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tartott négy nappal azután, hogy mindössze 324 szavazattal győzte le Vitézy Dávidot. Mint mondta, azért állt ki a nyilvánosság elé, mert a Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, ami pénteken meg is történik. A főpolgármester erre reagált most.

Karácsony Gergely szerint azért jöttek a sajtótájékoztatóra, hogy „tiszta vizet öntsenek a pohárba”. A jelenlegi főpolgármester úgy véli, egyre kevesebb a remény arra, hogy megnyugtató lesz a budapestieknek a végeredmény.

Nemcsak politikai kérdés, hanem óriási kihívás is Szentkirályi Alexandra utolsó pillanatban történő visszalépése – emelte ki –, erre nehéz felkészíteni a választási szerveket. Ez nagyon sok bizalomvesztéssel jár – hangsúlyozta Karácsony.

„Gondolhatnánk, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámolása visszaad valamit az elvesztett bizalomból, de ennek az ellenkezője történik”

– vélekedett.

Akármi is lesz az újraszámlálás eredménye, mindenképpen szeretne új választásokat a polgármester.

A főpolgármester délelőtt Facebook-bejegyzésben foglalta össze észrevételeit a Nemzeti Választási Bizottság az érvénytelen voksok újraszámlálását elrendelő döntésével, valamint az újraszámlálási folyamattal kapcsolatosban. A posztban Karácsony többek között arról írt, hogy szerinte a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége szerdán „statáriális döntést hozott az újraszámlálásról”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább