Belföld

Karácsony Gergely kitiltaná a hajókat Budapest belvárosából

A Fővárosi Önkormányzat felülvizsgálta és módosítja a Duna-parti Építési Szabályzatot – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamatért véget azzal, hogy felülvizsgálták a Duna-parti Építési Szabályzatot, amit módosítani fognak – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint az állami, szakmai és civil szervezetektől érkezett vélemények több tucat oldalt tesznek ki, több partnerükkel az utolsó pillanatig egyeztettek.

A szabályzat lényegét abban foglalta össze, hogy

„rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő, és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Duna-partok a jelenleginél sokkal jobban szolgálhassák a budapestieket.”

A cél az, hogy a kikötő hajók által okozott terhelés a lehető legkisebb legyen, és minél egészségesebb egyensúlyt teremtsenek a folyó különböző célú használata közben – fogalmazott.

 

via VG

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább