Belföld Kiemelt

Karácsony Gergely hivatalosan is miniszterelnök-jelölt lett

olvasási idő:1 perc, 39 másodperc

Gyurcsányné Dobrev Klára után Gyurcsányné Karácsony Gergely…

Megtörtént, amire már mindenki számított, Karácsony Gergely is bejelentette, hogy indul az előválasztáson, így Dobrev Klára, Jakab Péter és Márki-Zay Péter és mellett a főpolgármester is ringbe száll, hogy ő legyen az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje- foglalja össze a 24.hu.

Karácsony régóta lebegtette, hogy vállalkozik-e a megméretésre, indulását azonban egy ideje sokan biztosra vették, tegnap pedig párja, a Párbeszéd is bejelentette, hogy felkérik őt miniszterelnök-jelöltnek.

Karácsony szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be az indulását. Mint elmondta, sokat gondolkodott, mert bizonyos döntéséket csak hosszú töprengés után tud meghozni. „Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.” Mint fogalmazott, azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy érzi, Magyarország nagy bajban van, és egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak. „Egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott. Azt a célt szeretném szolgálni, hogy Magyarországot újraegyesítsük.”

Nyírtassról elmondta, innen viszi magával a föld szeretetét, ma már úgy mondaná, a zöld politikát, gyerekkora csodálatos élményeit, és élete egyik legnehezebb tragédiáját is, hiszen itt vesztette el az édesapját. „Innen viszem magammal azt a hatévesen megszerzett tudást, hogy az élet nagyon törékeny, és hogy minden véges, csak az anyai szeretet végtelen. (…) Innen viszem magammal azt a hitet, hogy lehet olyan országunk újra, ahol egy kis faluban egy négygyermekes özvegyasszony nincs magára hagyva, és a gyermeki ki tudják teljesíteni a bennük lévő tehetséget.”

Beszélt arról is, nem azért jött Nyírtassra, hogy stadiont ígérjen, vagy hogy a falu polgármesterét az ország leggazdagabb emberévé tegye. Hozzátette, nem helikopterrel érkezett, noha a falu az elmúlt harminc évben leginkább akkor szerepelt a hírekben, amikor a propagandaminiszter idehelikopterezett egy lagzi miatt, majd amikor a Népszabadság ezt megírta „az életével fizetett érte.”

Karácsony azt mondja, azért jött ide, mert az örökké küzdő magyarokért akar dolgozni, nem az egy százaléknyi kiváltságosokért, hanem a többi 99 százalékért. A nap során még többször bejelentkezik majd élete meghatározó helyszíneiről.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább