Belföld

Karácsony Gergely: Háborúban állunk Oroszországgal

Karácsony Gergely volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége szerda este, a témák között pedig az újra teljes vonalán közlekedő M3 metró is szerepelt.

A műsorban a főpolgármester nem tudta megmondani, hogy az eredeti tervek szerint mennyibe került volna a metróvonal teljes felújítása, azt azonban elismerte, hogy a végszámla 225 milliárd forintról szól (amiből végül 7 milliárd forintot biztosított a főváros).

Arra azonban, hogy klíma kerüljön a szerelvényekbe, továbbra is várni kell, jelentette be.

Amikor a műsorvezető azzal szembesítette, hogy 2019-ben még a metrókocsik klimatizálásának megoldását ígérte, Karácsony Gergely magyarázkodásba kezdett, majd arról beszélt, ezzel kapcsolatosan több problémával is szembe kell nézni.

Meglátása szerint az egyik ezek közül az, „hogy háborúban állunk azzal az országgal, amelyik beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek”, majd rámutatott, hogy az ügyben érintett orosz cég az Európa Unió szankciós listáján van, ezért nagyon nehéz bármilyen jogot érvényesíteni a metrószerelvényekkel kapcsolatban.

Később kifejtette, hogy a szerződésmódosításról napi szintű tárgyalások zajlanak Budapest és az orosz cég között, ám a megállapodáshoz az Európai Unió jóváhagyására is szükség van.

Amikor a műsorvezető „apró pontosításként” megjegyezte, hogy Magyarország nem áll háborúban senkivel, a főpolgármester nyomatékosította: én azt gondolom, hogy de”.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább