Belföld

Karácsony Gergely emlékezete is hiperpasszív

Karácsonynak az emlékezete is hiperpasszív.

Módszeresen verték el az állami vagyont azok a baloldali kormányok, amelyek mellett Karácsony Gergely tanácsadóként szolgált. 2002 és 2010 között körülbelül 190 társaság állami kézben lévő tulajdoni hányadát adták el. Kiárulták a MOL jelentős részét, erőműveket pénzintézeteket, áram- és gázszolgáltatókat, amelyekért cserébe nagyjából 750 milliárd forintot kapott a magyar állam.

Az értékesítéseket alátámasztó filozófia az a kapitalista ideológia volt, miszerint az állam nem lehet jó gazda, ezért minden fontos szektornak kizárólag piaci alapon kell működnie. Az igazság természetesen más. Egyfelől a baloldali vezetés alkalmatlan volt arra, hogy termelő tevékenységből működtetni tudja az országot és a fizetésképtelenség elől menekülve igyekezett a ház alól a földet is eladni. Másfelől, viszont régi kommunista recept az állami vagyon áron aluli, haveri privatizációja.

A legfőbb probléma az, hogy stratégiai ágazatok kerültek olcsón külföldi kézbe, ami megnyírbálta hazánk gazdaságát és szuverenitását elég, ha a magas gázárakra és a bezárt cukorgyárakra gondolunk. Sajnos 2 ciklust már nem tartott ki az állami vagyon, így az államcsőd elől menekülve, Gyurcsány-Bajnai-Karácsony féle csapat kénytelen volt egy gigantikus IMF hitelbe kergetni az országot.

2010 után 11.650 milliárdról 18.000 milliárd fölé nőtt a nemzet vagyon értéke. A Fidesz kormány a következő 4 stratégiai ágazatban jelentősen növelte az hazai tulajdon arányát: a kereskedelmi, az energia-, a bank- és a médiaszektor.
Ennek a folyamatnak köszönhetjük többek között a rendkívűl kedvező és stabil rezsiköltségeket, hiszen az idősebbek még emlékezhetnek, hogy 2002 és 2010 között 15x emelték az energiaárakat.

A számok makacs dolgok, főleg, amikor pár héttel ezelőtt számoltak be róla, hogy az állam Orbán és Matolcsy vezényletével 63 tonna aranyat vásárolt.

Ne üljünk fel a baloldal üres szlogenjeinek, annak az elmúlt 100 évben mindig mi, magyarok ittuk meg a levét!

Forrás: Kötter Tamás.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább