Belföld

Karácsony főtanácsadója is nekiment Jakabnak

Jakab Péter, a Jobbik elnöke minősíthetetlen stílusban beszélt az Országgyűlésben, ezzel kapcsolatban Böcskei Balázs az ATV Egyenes beszéd című műsorában úgy fogalmazott: „A politikusnak tudnia kell kontrollálni a nyelvet és a beszédhelyzetet, amelyben éppenséggel van.”

Böcskei szerint az is problémás, ahogy Jakab a homoszexuálisokat minősítette. Karácsony főtanácsadója kiemelte, ilyen minősítést nem mondhat ki egy ellenzéki politikus „jelen intézményi, politikai és normahelyzetben, de még mindig megvan az a lehetőség, hogy ez egy sárga lámpa, és megálljon a nyelve, és a hangképző szervek összhangba jöjjenek a gondolattal. Ez most nem sikerült.”

A főtanácsadó szerint talán a kormányzóképesség, de a komolyanvehetőség és az egység problémáját az eset mindenképpen felvetheti. „A fegyelmezettséget azt újra kell tanulni” – fogalmazott Karácsony tanácsadója, arra utalva, hogy Jakab Péter mondatai az ellenzéket a választók szemében komolytalanná tehetik, és az a kép alakulhat ki, hogy a baloldal kormányképtelen.

Az előválasztási rendszer összeomlását is bénázásnak tartja

Böcskei Balázs, aki az IDEA Intézet vezetője is, a Spirit FM Aktuálban úgy fogalmazott, bár jól hangzik, amit Karácsony Gergely állított, hogy Kínából vagy a Karmelitából intéztek támadást az előválasztással szemben, valószínűbb, hogy el lettek mérve a kapacitások, ezért egy informatikai-logisztikai újraindítást kíván a rendszer.

„Nulla százalék esélyt adok erre a dologra” – reagált a politikai elemző arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy bármilyen külső támadás történt volna.

Korábban az MSZP-t és főnöke pártját is lehordta Karácsony embere

Böcskei Balázs az ATV Start vendégeként a Karácsony vezette Párbeszéd politikai teljesítményéről kínosan őszinte mondatokat fogalmazott meg: „Én azt látom, hogy a Párbeszéd nem létezett pár éve”.

Böcskei tovább is tudta fokozni helyzetértékelését, amikor is kifejtette, hogy „a Magyar Szocialista Pártnak nem tudják az emberek megnevezni az elnökségi tagjait, ami annyit jelent, hogy egyrészről van egy 5 százalékos probléma, másrészt volt egy vérfrissítés”.

Böcskeinek ezzel azt az MSZP-t bírálta, amelynek miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely.

A főtanácsadó mondatai aligha nevezhetők túlzónak, ugyanis a Karácsony és Szabó Tímea által vezetett Párbeszéd 1 százalék környékén mozgott a közvéleménykutatásokban, továbbá az MSZP-vel való összefogás sem juttatta Karácsony Gergelyt kényelmes támogatottsághoz, nem tette a pártot láthatóbbá.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább