Belföld

Karácsony: Egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja”

Karácsony: Egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja”

A főpolgármester szerint az úgynevezett Városháza-ügyben egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja”. Karácsony Gergely a Facebookon reagált Láng Zsolt sajtótájékoztatójára.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője délelőtt azt mondta: egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. a főpolgármester tudtával kiajánlotta értékesítésre a Városházát. A nyilatkozó büntetőjogi felelőssége tudatában juttatta el hozzájuk az erről szóló levelet, amiben azt is közölte, hogy az abban szereplő állításokat hajlandó megerősíteni személyesen, az ügyet vizsgáló bizottság következő ülésén, illetve a rendőrségnek is.

Karácsony azt írta: alighanem a hangfelvételek másik főszereplője Zentai Péter – „aki véletlenül sem azonos az újságíróval” – mondta tollba közjegyző előtt azt a nyilatkozatot, amit Láng Zsolt „most büszkén lobogtat, a propagandamédia nagy örömére”.

Zentai Péter „Rahimkulovék kijáró embere, egy jól sikerült vitorlázáson, hol máshol, jöttek össze még 2011-ben, azóta együtt bizniszelnek”, és főszereplője a magyar történelem eddigi legnagyobb tao-csalásának, amivel 14 milliárd forintnyi támogatást szedtek össze – írja a főpolgármester.

Sok 100 milliónyi hasznot termeltek a Zentai Péterhez kötődő szervezetek, „kihasználva egy bűnösen rossz állami szabályozást, valamint művészek és művészcsoportok jóhiszeműségét”, de 2018-ban megszűnt „ennek az élősködésnek a lehetősége”, azóta Zentai Péter cége „ott tanyázik a legnagyobb adótartozók szégyenlistáján” – írja Karácsony Gergely.

Forrás: 444.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább