Belföld Uncategorized

Karácsony: A sok kiváló politikust valakinek össze kell fognia, én ebben vagyok jó

olvasási idő:56 másodperc
A főpolgármester a szokásos reggeli videója mellett közölte: „A tegnapi vita győztese az ellenzéki együttműködés. A vesztese Orbán. És ez így van jól.”

 

Karácsony Gergely reggeli Facebook-bejelentkezésében történelmi jelentőségűnek nevezte a vasárnapi ellenzéki előválasztási vitát. A főpolgármester úgy fogalmazott: „Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy ki nyerte a vitát, akkor nyilván mindenki azt mondja, hogy ő”. Elmondta, hogy az ő barátai szerint is ő volt a győztes, azonban mint fogalmazott:
Szerintem ezt a vitát mindenki megnyerte, sőt az ország, az ellenzék ügye nyerte meg azzal, hogy kiderült, hogy ezek az emberek tudnak együtt gondolkodni”.

Hangsúlyozta: az, hogy ilyen sok mindenben egyetértés mutatkozott, egy biztos alap a jövőre nézve. Ferenc pápa vasárnapi látogatásával kapcsolatban kiemelte, a katolikus egyházfő üzent azzal, hogy a Lánchidat hozta szimbólumként, amikor azt mondta, hogy a „Lánchíd összeköt bennünket”.

„Így van ez szerintem az ellenzéki oldalon is (…) Ez a vita meggyőzött arról, hogy van közöttünk híd. A kérdés csak az, hogy ki legyen ennek a csapatnak a csapatkapitánya. A sok kiváló programot, pártot, politikust, akaratot, értéket valakinek össze kell fognia és én azt hiszem ebben vagyok jó” – hangsúlyozta a főpolgármester.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább