Kiemelt Külföld

Kalapáccsal verték a magyar meleget Angliában

olvasási idő:1 perc, 39 másodperc

Sorozatos az LMBTQ közösség elleni erőszak a minket kioktató angoloknál…

Pár nappal azután, hogy Liverpoolban egy meleg férfit a folyóba dobtak, és azután, hogy Birmingham meleg falujában (Birmingham’s Gay Village) egy 52 éves homoszexuális férfit egy gyorsétterem teraszán éjjel 2-kor kiütöttek, úgy, hogy majdnem elvesztette a látását, most egy magyar származású meleget vertek meg Angliában. Abban az Angliában, ahol pár hete még a miniszterelnök is kioktatott minket mindenféle emberi jogokkal kapcsolatban.

Az erdélyi származású Tompos Lóránt-Árpádot augusztus 18-án hajnali 2 és 2.30 között támadták meg az angliai Torquay városában, amikor barátaival hazafelé tartott. Most úgy döntött, hogy elmeséli a történetet, felhívva a figyelmet az LMBTQ közösség elleni támadásokra.

A DevonLive-nak nyilatkozva Tompos elmondta, hogy az a bizonyos kalapácsütés halálos is lehetett volna, ha egy centivel arrébb csapódik a halántékán.

Elmondta, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, és arcműtéten esett át. Még mindig lábadozik, de a mentális felépülés tovább fog tartani, de lehet soha nem fogja kiheverni a traumát. A sokkoló támadást követő hetekben “nagyon aggódott és félt újra kimenni a szabadba”.

Ez a támadás akkor történt, amikor Tompos barátai este buliból hazafele egy férfiakból és nőkből álló csoporttal találkozott, akik kötekedni kezdtek velük.

“Az egyik lány telefonált kihangosíton, és hangosan azt mondta, hogy melegek zaklatják, a következő pillanatban pedig egy  csoport férfi érkezett a barátom háza elé” – magyarázta.
A veszekedés gyorsan eszkalálódott, amikor az egyik férfi elővett egy kalapácsot, és Tompos elé lépett.

“Egy pillanatig sem gondoltam, hogy tényleg használni fogja” – mondta. “A következő dolog, hogy a földön találtam magam, és a fejem fájt”.

A műtét során egy fémlemezt ültettek az arcába. A sérülés miatt a szeme állandóan könnyezik , ami befolyásolja fodrászként végzett munkáját.

“Ha csak két centiméterrel feljebb lett volna a halánték felé, ma nem lennék itt” – mondta Tompos.

Szeptemberben egy 22 éves férfit letartóztattak testi sértés gyanújával, óvadék ellenében szabadlábra helyezték, amíg a rendőrség további vizsgálatokat folytat. Itt jegyezzük meg, hogy Magyarországon egy ilyen bűncselekmény után, min. fél évig előzetes letartóztatásban lenne a támadó.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább