Külföld

Júniusban még a Pride-ról posztolt az amerikai nagykövetség, most menekülnek Kabulból

Júniusban még a Pride-ról posztolt, most menekül Afganisztánból az amerikai nagykövetség

Megtalálták a fontos, egész Afganisztánt foglalkoztató témát!

 

Az Egyesült Államok evakuálja az amerikai nagykövetség személyzetét – számoltunk be vasárnap délután a hírről, amely a napok óta tartó tálib előretörés következményeként is értékelhető. Az amerikai kivonulás után ugyanis a muszlim szélsőségesek megállíthatatlanul törtek előre, sorra foglalták el a fontos városokat, régiós központokat. Vasárnapra már a kabuli elnöki palotába is betörtek, az afgán elnök pedig elhagyta az országot.

Mindezek fényében érdemes visszanézni, mivel is foglalkozott a most az országot elhagyó amerikai nagykövetség a nyár elején:

június 2-án az amerikaik a Pride-ról posztoltak a Twitter-oldalukon.

„Június az LMBTI- büszkeség hónapja. Az Egyesült Államok tiszteletben tartja az LMBTI-személyek méltóságát és egyenlőségét, és örömmel figyeli a társadalomhoz való hozzájárulásokat. Továbbra is támogatjuk a kisebbségek, köztük az LMBTI- személyek polgári jogait” – áll a posztban, amelyet egy szivárványos zászlóval illusztráltak.

Nyitókép: Twitter

Forrás: Mandiner

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább