Külföld

Joe Biden már BLM-zászlókat rakat az amerikai nagykövetségekre

olvasási idő:50 másodperc

És persze LMBTQ zászlókat…

Féltucat republikánus képviselő törvényjavaslatot terjesztett a Képviselőház elé, amely megtiltaná a politikai szimbólumok, így a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom zászlójának a kifüggesztését az amerikai nagykövetségek épületére.

New York állam egyik republikánus washingtoni kongresszusi képviselője, Nicole Malliotakis pénteken törvényjavaslatot terjesztett a Képviselőház elé, The Stars and Stripes Act név alatt, amelyet magyarul leginkább „csillagos-sávos törvénynek” lehetne lefordítani, utalva az amerikai nemzeti lobogóra és a himnuszra egyaránt.

A tervezet értelmében a jövőben kizárólag a csillagos-sávos amerikai nemzeti lobogót lehetne kihelyezni a külföldi diplomáciai képviseletek épületére. A republikánus politikusok javaslata mintegy válaszként értelmezhető Joe Biden demokrata elnök és külügyminisztere, Antony Blinken azon, a radikális baloldal irányába tett gesztusaira, hogy engedélyezték a BLM szimbólumának a kifüggesztését. Az engedélyezés, támogatás után több nagykövetségre ki is került a BLM zászló. (fenti képen görögországi)

Egyes értelmezések szerint a törvény tiltaná a nagyvállalatok által támogatott LMBTQ mozgalom zászlóinak a kihelyezését is. Sajnos kicsi az esély, hogy a törvény elfogadásra kerüljön a demorata többségű képviselőházban. (bővebben: origo)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább