Külföld

Joe Biden elnök 100 milliárd dollár segélyt kérne Ukrajnának és Izraelnek

Joe Biden amerikai elnök mintegy 100 milliárd dolláros további kérelmet fontolgat, amely magában foglalná Izrael és Ukrajna védelmi támogatását is.

A segély magában foglalja a határbiztonság finanszírozását és az indo-csendes-óceáni térség országainak, köztük Tajvannak nyújtott segítséget is – írja a Bloomberg.

Megjegyzik, hogy a határőrség finanszírozásáról szóló döntés azért került bele a csomagba, hogy elnyerjék a republikánusok támogatását a Kongresszusban, akik régóta összekapcsolják a kiegészítő külföldi segélyeket az Egyesült Államokba érkező migránsok beáramlásának problémájának megoldásával.

Egy személy, aki ismeri a Biden-adminisztráció erőfeszítéseit a segélykérelem koordinálására, azt mondta, hogy a csomag részletei még kidolgozás alatt állnak, és hozzátette, hogy az elosztás a teljes pénzügyi évre kiterjed.

A Fehér Ház korábbi, 24 milliárd dolláros segélykérelme Ukrajnának mindössze három hónapra vonatkozott.

Chuck Schumer, az Egyesült Államok Szenátusának többségi vezetője kedden azt mondta, hogy az adminisztráció “e hét végéig” elküldi a kérelmet, amely katonai, diplomáciai, hírszerzési és humanitárius segítségnyújtást is tartalmaz majd Izraelnek.

„Szeretnénk minél hamarabb egy kiegészítő csomagot kapni, mert Izraelben és Ukrajnában is nagyok az igények” – jegyezte meg Schumer.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább