Külföld

Joe Biden beengedi a migránsokat, csak hogy segítsék őt hatalomban tartani

Az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálatának (USCIS) új adatai szerint Biden elnöksége alatt megnövekedett azon legálisan és törvényesen beengedett migránsok száma, akik a jövőbeli választásokon már szavazhatnak, ugyanis megkapták az amerikai állampolgárságot. A legtöbben Mexikóból, Kubából, a Fülöp-szigetekről és Kínából érkeztek.

A CNN-nel megosztott adatokból kiderül, hogy Biden erőfeszítései a honosítási arány növelésére – a 2022-es félidős választások és a 2024-es elnökválasztás előtt – beváltak.

2020. október 1-jétől 2021. szeptember 30-áig mintegy 855 000 legális bevándorló vált amerikai állampolgárrá, ami az elmúlt évtizedben a legnagyobb szám.

Ez annyit jelent, hogy több mint 2300 legális bevándorlót honosítottak naponta. Összehasonlításképp megjegyzik, hogy

  • a 2020-as pénzügyi évben körülbelül 625 400,
  • a 2019-es pénzügyi évben mintegy 844 000,
  • míg a 2018-as pénzügyi évben közel 762 000  legális bevándorlót honosítottak az Egyesült Államokban.

A honosítási arány utoljára a 2008-as pénzügyi évben volt ilyen magas, amikor több mint egymillió legális bevándorló lett amerikai állampolgár.

Emellett az amerikai bevándorlási tanulmányok központja és az Egyesült Államok népszámlálási irodája adatainak elemzése szerint az ország külföldön született lakossága szeptember végére 45,4 millióra nőtt, ami 1,6 milliós növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt néhány választási ciklus adatai ismételten megmutatták, hogy a külföldön született szavazók növekvő száma milyen hatással volt a demokraták megválasztására a republikánusokkal szemben. 2020-ban minden tizedik amerikai szavazó az országon kívül született, ami 1970 óta a legmagasabb arány. Többek között a Pew Research Center is megjegyezte, hogy ezek a tendenciák egyértelműen segítik a demokratákat a választásokon.

De a Washington Post, a New York Times, az Atlantic, az Axios, a Los Angeles Times és a Wall Street Journal is elismerte, hogy a bevándorlás miatti gyors demográfiai változások a demokrata dominancia felé billentik a nemzetet.

Joe Biden igyekezetét, hogy nyitott határokkal és végrehajtási rendeletekkel bátorítsa a migránsok bejövetelét, az amerikai szavazók is tökéletesen látják. A legutóbbi, október végén készült Harvard/Harris-közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy a választók a gazdasági és a koronavírus-helyzet után a harmadik legfontosabb kérdésnek a bevándorlást tartják.

A válaszadók mintegy 54 százaléka azt mondta, hogy Biden „nyitott határt hoz létre”, 65 százalékuk pedig azt állítja, hogy Biden valójában bátorítja az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlást.

Az is kiderül a kutatásból, hogy az amerikaiak szigorítanának, vagy legalábbis visszahoznák a volt elnök migrációval kapcsolatos politikáját.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább