Sport

Jó ideje nem küld jelet Suhajda Szilárd GPS-jeladója a Mount Everestről

Hosszas és sikeres akklimatizálódás után magyar idő szerint tegnap este megindította a csúcstámadást Suhajda Szilárd a földkereség legmagasabb hegyén, a Mount Everesten. A magyar mászó GPS-jeladója egy ideje nem küldött jelet, így nem tudni, hogy sikeres volt-e a csúcstámadás, és Suhajda Szilárd lefelé tart-e a négyes táborba.

A magyar hegymászó a Kyocera Everest Expedíció 2023 képviseletében március 23-án utazott el Nepálba, abból a célból, hogy első magyar állampolgárként megmássza a Föld legmagasabb csúcsát, a 8848 méteres Csomolungmát (közismertebb nevén: Mount Everestet). A sikeres akklimatizáció után Suhajda Szilárd magyar idő szerint tegnap este indult neki a 7900 méteres magasságban lévő négyes alaptáborból a csúcsnak.

Magyar idő szerint ma hajnalban még műholdas telefonon beszélt a feleségével, akinek jó általános állapotáról számolt be, ez pedig reményt adott arra, hogy sikerül véghezvinnie sporttörténelmi tettét. Ma délelőtt körülbelül 8700 méteres magasságból még érkezett jel a hegymászó GPS-jeladójáról, ami azt mutatta, hogy Suhajda Szilárd rendben halad felfelé az Everest csúcsára.

Azóta újabb, a mászó helyzetét egyértelműsítő jel sajnos nem érkezett Suhajda jeladójáról, így nem lehet tudni, hogy sikeres volt-e a csúcstámadás és hogy rendben elindult-e a csúcsról lefelé, vissza a négyes alaptáborba. Az aggodalom jogos, de azt is tudni kell, hogy olykor órákon át nem jön jel, amikor pedig mégis, akkor az lehet akár késleltetett küldésű jel is, és persze meghibásodhatott, vagy akár le is merülhetett a készülék.

Bízzunk abban, hogy Suhajda Szilárd mihamarabb bejelentkezik és örömmel kiáltja világgá a fantasztikus hírt, miszerint első magyar állampolgárként, oxigén és serpák segítsége nélkül meghódította a földkerekség legmagasabb csúcsát!

Forrás: Pesti Srácok,

Vezető kép: Suhajda Szilárd hivatalos Facebook-oldala

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább