Külföld

Jemen partjainál lelőttek egy amerikai katonai drónt (Videó)

„Az MQ-9 Reaper drónt nemzetközi légtérben lőtték le” – közölték a tisztviselők a Pentagonból.

Megjegyezték, hogy az amerikai központi parancsnokság vizsgálja az incidenst.

“Megerősíthetjük, hogy egy amerikai katonai MQ-9-es távirányítású repülőgépet lőttek le Jemen partjainál a húti erők” – mondta a Pentagon egyik tisztviselője az ABC Newsnak.

A jemeni hútik szóvivője azt mondta a drónt ellenséges, megfigyelési és kémkedési műveleteket hajtott végre a jemeni felségvizek felett a zsidó államnak nyújtott amerikai katonai támogatás során.

„Légvédelmünknek sikerült lelőnie egy amerikai MQ-9-es repülőgépet, miközben az ellenséges, megfigyelési és kémkedési tevékenységet folytatott a jemeni felségvizek légterében, az Izraelnek nyújtott amerikai katonai támogatás részeként” – mondta a szóvivő.

“Az ellenséges cselekmények nem fogják eltántorítani a jemeni fegyveres erőket attól, hogy folytassák a katonai műveleteket Izrael ellen, szolidaritást vállalva az elnyomott palesztin nemzettel” – tette hozzá a szóvivő.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább