Külföld

Japán újabb, 5,5 milliárd dolláros támogatást nyújt a kijevi rezsim számára

A japán kormány újabb, 5,5 milliárd dolláros (több mint 1970 milliárd forintos) támogatást nyújt Ukrajnának – jelentette be a szigetország miniszterelnöke, Kisida Fumio.

„Még mindig rendkívül fontos, hogy segítsük azokat, akiknek az életét a háború romba döntötte, és helyre kell állítani az infrastruktúrát”- fogalmazott Kisida Fumio.

Hozzátette, hogy a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő G7-es országcsoport pénteken tartandó virtuális csúcstalálkozójára meghívta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt

Az MTI beszámolója szerint a japán miniszterelnök elmondta: ő maga is szeretne ellátogatni Ukrajnába, „amennyiben az ehhez szükséges feltételek teljesülnek”.

Japán többször élesen bírálta Oroszország ukrajnai hadműveletét, hangsúlyozva, hogy a válság nemcsak Európát sújtja, de felbátoríthatja Kínát indiai–csendes-óceáni befolyásának kiterjesztésére.

Tokió emellett csatlakozott a G7-országok Moszkvát sújtó büntetőintézkedéseihez is: a háború kezdete óta Japán több szankciós csomagot fogadott el orosz természetes és jogi személyek ellen.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább