Sport

Japán gyerekek éneklik „Az éjjel soha nem érhet véget” dalt

Über cuki…

A magyar szurkolók által generált hangulat, ahogyan egy labdarúgó-mérkőzésen a lelátókról zeng a buzdítás, Japánba is eljutott. Bár a következő dal elsősorban a focihoz kapcsolódik, a japán gyerekek szeretettel küldik a produkciót a magyar olimpiai csapatnak és a magyaroknak. Most már ők is tudják: Az éjjel soha nem érhet véget.  A premier a tokiói Magyar Kulturális Intézményben volt az olimpia idején.

A dal keletkezésének történetéről a Soho Party egykori frontembere az indexnek így nyilatkozott:

Hogy a dal a sport világában éli reneszánszát, a legvadabb álmaiban sem gondoltam volna, 2016-ban a „Varázsolj nekünk valami szépet” sor olyan mondattá lépett elő, ami a focitól elválaszthatatlan. Néha úgy érzem, ez már nem is a Soho Party, hanem a szurkolók dala, és mindig zavarba jövök, hogy előénekeljük-e, vagy hagyjuk meg a kórusnak ezt az örömöt. Hadd mondjam el, hogy napi szinten kapok videókat olyan össznépi éneklésről, amikor azt látom, hogy a dal a focin is továbblépett, és minden olyan pillanatban előkerül, amikor a magyarok a boldogságukat szeretnék kifejezni.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább