Belföld

Jakabék szerint sem léteznek „nem-bináris emberek”

Pár napja Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és társelnöke borzolta fel a kedélyeket a balliberális oldalon azon megállapításával, hogy „Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nem-bináris emberek nem léteznek.” A balliberális szavazók jelentős része kiakadt, de az ellenzéki politikusok inkább hallgatnak, kivéve A Nép Pártján Mozgalmat.

A SzegedMa felkereste a témában a pártok helyi képviselőit, azonban a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd, de még az LMP is elhatárolódott a válaszadástól, kivéve A Nép Pártján Mozgalom szegedi elnöke, Tóth Péter, aki egész pártja véleményét is megfogalmazta.

„Egyetértek Ungár Péterrel. Úgy gondolom, hogy homoszexuális emberként hiteles véleményt fogalmazott meg az LMP elnöke”

– nyilatkozta a szegedi elnök. Hozzátette, a szexuális beállítottság nem feltétele a helyes nemi szerepek értelmezésének, hanem a természeti elvek és értékek elismerése.

„A biológiai nemek elvitatása vagy éppen a szerepük megkérdőjelezése súlyos identitás válságot okozott a nyugati társadalmakban már eddig is”

– ismerte el a politikus. Kiemelte, „A Nép Partján Mozgalom célja, hogy a magyar nép boldogulása mellett a népünk reprodukciós képességét is megerősítése és egy valódi jóléti nemzetet teremtsen.”

A szegedi elnök végül azzal zárta levelét, hogy pártjuk a magyar családok nemi identitásának megőrzése mellett legfőbb célnak tekinti az anyagi biztonságuk megteremtését is. A Nép Pártján Mozgalom és Jakab Péter pedig ezekhez kéri a magyar emberek társaságát.

Tóth Péter konzekvensen, több mint egy évtizede ellenzi az LMBTQ-lobbit, amiért az előválasztáson elítélte a momentumos ellenfele, Mihálik Edvin – ez lesz az újabb töréspont az ellenzékben, vagy olyan hűek lesznek ehhez az elvhez is, mint a Gyurcsány és a liberálisok elleni harchoz?

Bár sokat finomodott Tóth Péter hozzáállása a témához, mint ismeretes 2013-ban a Pride felvonulás kapcsán még úgy fogalmazott: „A végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.”

2017-ben már bojkottot is hirdetett az LMBTQ-t nyíltan támogató helyek ellen, az alábbi felhívással: „Minden egészségesen gondolkodó szegedi embert, családot arra kérek, hogy az agresszív homoszexuális propaganda ellen lépjen fel és bojkottálja az alábbi cégeket, akik részt vesznek a szexuális zsákutca hirdetésében. Ne adjunk teret a devianciának!”

Egy 2020-as Facebook bejegyzése pedig az országos sajtót is bejárta, amikor arról értekezett, hogy „Az agresszív LMBTQ-s nyomulást erővel lehet megállítani, mert a globális homoszexuális lobbi azt a társadalmi békét támadja, ami a többségi normákat veszélyezteti.” A bejegyzésben pedig feltette azt a kérdést is, hogy kik lesznek a következők? Nekrofilok? Zoofilok? Pedofilok?

A fentieken kívül pedig számos, hasonló tartalmú bejegyzést is közzétett az évek során.

Ezek fényében Mihálik Edvin a 2021-es előválasztáson kiemelte, vannak Magyarországon olyan politikai erők melyeknek szerinte célja a magyar társadalom megosztása. Akkori véleménye szerint ilyen a Fidesz és a Jobbik is ilyen volt, továbbá elítélte Tóth Péter korábbi kijelentéseit.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább