Belföld

Jakab szerint a Fidesz választotta ki Márki-Zayt az ellenzék élére

„Ha rajtam múlik, soha többé előválasztást!” – fogalmazott a bukott parizeres.

Jakab Péter a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, melyben kifejti a véleményét az előválasztásról, és arról, ami azután történt. A politikus úgy véli, a Fidesz választhatta ki Márki-Zay Pétert.

„Vajon mit tartok én a 2022-es év legnagyobb tanulságának? 2021-ig kell visszamenni, mert ha engem kérdeztek, akkor a legnagyobb tanulság az, hogy soha többé előválasztást, és nem az én eredményeim miatt” – szögezte le Jakab Péter, aki azt is hozzátette, ő eleinte jó ötletnek tartotta az előválasztást, hiszen az egy olyan pálya volt, ahol végre nem volt jelen a Fidesz, minden az ellenzékről szólt és azok miniszterelnök-jelöltjeiről, a tervekről és az emberekről.

Az előválasztást úgy összegezte, hogy mindez működött, hiszen az ellenzéknek állt a zászló, a közvélemény-kutatók is úgy vélekedtek, hogy „ez a meccs meglehet.” Aztán lett egy közös miniszterelnöki jelölt, és ahelyett, hogy meg lett volna a meccs, egy bődületes, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz.

„Ha kinyitjuk az ajtót, akkor ne csodálkozzunk, ha a Fidesz jön be rajta” – mondta.

Szerinte „a Fidesz egész egyszerűen kiválasztotta az előválasztás lehetőségét felhasználva a számára legoptimálisabb, legkedvezőbb, legverhetőbb jelöltet, aztán lett ami lett. Tehát ilyen hibát még egyszer elkövetni nem lehet” –jelentette ki a bukott politikus.

A Nép Pártján Mozgalom alapítója szerint azoknak az ellenzéki pártoknak, akik valós társadalmi támogatottsággal rendelkeznek, kell hogy legyen annyi belátásuk, bölcsességük és kompromisszum-készségük, hogy képesek legyenek kiállítani egy közös miniszterelnök-jelöltet, aki ismeri a politika szabályait és törvényszerűségeit, és aki képes, kompromisszumokat hozva, csapatjátékosként, érdemben kihívni a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább