Belföld

Jakab petíciót indít a kötelező oltás ellen

Jakab Péter, a Jobbik elnöke korábban már bejelentette, hogy az április 3-án tartott országgyűlési választás ellenzéki győzelme esetén nem lesz kötelező a covid-oltás.

Akkor kifejtette, hogy pártja álláspontja az, hogy aki akarja, vegye fel, aki nem akarja, az meg kapjon ingyen tesztet, amennyiben szükséges akár munkához, akár egészségügyi ellátáshoz.

A Jobbik elnöke szerint az állampolgároknak maguk kell eldönteni, mit akarnak, ezért azt kéri: “mindenki döntsön szabadon, mondj nemet a kötelező oltásra”.

Mint ismert, február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány, vagyis csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak.

Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényesség – főszabály szerint – csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa. A megerősítő harmadik oltás felvétele után az igazolvány korlátlan időre lesz érvényes.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább