Belföld

Jakab Péter Z. Kárpát Dániel karlendítéséről: Nem érdekel

A Jobbik elnöke a Fideszt emlegette a karlendítés kapcsán, annak ellenére, hogy saját pártjának alelnökéről van szó.
Jakab Pétert az ATV Egyenes beszéd című műsorának március 15-i adásában kérdezték meg saját alelnökének, Z. Kárpát Dánielnek a náci karlendítéséről.

A Jobbik elnöke először is azzal védekezett, hogy Z. Kárpát elfogadta a Jobbik elvi nyilatkozatát, ezzel tisztára is mosta múltját. Majd ezek után olyan fejtegetésbe kezdett, miszerint az összes szélsőséges a Fideszben van. A műsorvezető azonban emlékeztette, hogy most Z. Kárpátról van szó, majd megkérdezte az elnököt, lemond-e listás helyéről a kart lendítő alelnök. Jakab Péter erre nem válaszolt, helyette azt mondta, Magyarországon „sokkal súlyosabb problémák vannak”, mint Z. Kárpát karlendítése.

Jakab szerint ha Z. Kárpátban „lenne bármiféle antiszemita érzés, akkor nem lenne a közösségünk tagja”. A műsorvezető felvetette, hogy ha nem lenne szélsőséges, nem is lendítette volna a karját. A pártelnök erre azt mondta, több évvel ezelőtt történt, nem érdekel” – fogalmazott, majd harmadszor is a Fideszt és a Jobbik elvi nyilatkozatát emlegette.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább