Belföld Kiemelt

Jakab bejelentette: egy roma jelölt is lesz a Jobbik listáján

Egy roma jelölt biztosan lesz a Jobbik listáján, jelentette be Jakab Péter, a bukott miniszterelnök-jelölt.

A Jobbik elnöke azt írta a közösségi oldalára kitett posztjában:

„Varga Ferenc egy nagyon tehetséges, tettre kész, szorgalmas fiatalember. Diplomás közgazdász, 2014 óta a szegvári roma nemzetiségi önkormányzat vezetője.”

Majd úgy fogalmazott:

„Feri! A néppárti Jobbik egy olyan Magyarországért küzd, ahol nem a származás a fontos, hanem a tisztesség, a tehetség, a szorgalom, az elvégzett munka. Te pedig egy végtelenül tisztességes, tehetséges, szorgalmas fiatalember vagy, akire nagy feladat vár az ország újraegyesítésében, a gyűlölet árkainak betemetésében, a vidék felemelésében. (…) Feri! Feladatra jelentkeztél. Kőkemény feladatra, és nem kértél érte képviselői széket. És éppen ezért érdemled meg. Ott leszel a parlamentben a Jobbik listájáról, hogy együtt szolgálhassuk közös hazánkat.”

Jakab szerette volna, ha Varga elindul az előválasztáson képviselőjelöltként.

„Azt mondta, nem indul, mert cigányként nincs esélye nyerni, de ő már annak is örül, ha munkájával a háttérből segítheti az egységes ellenzék győzelmét”.

Jakab a közös baloldali kormányfőjelöltről is írt: „Márki-Zay Péternek és neked is (Vargának) elmondtam: a kvótákat nem támogatom. A tehetségeket viszont igen. Származástól függetlenül.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább