Belföld

Jakab a Z. Kárpát karlendítéséről: igazi néppárti politikus

Rávilágít a rendszer álszentségére, hogy azok hirdetnek Békemenetet, akik a legmagasabb hőfokon gyalázkodnak” – jelentette ki Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Jobbik elnöke megszólalt Z. Kárpát Dániel karlendítős videójáról is.

 

Jakab Péter úgy látja, a béke akkor jön el, ha leváltják azt a kormányt, amely egy keleti agresszornak szolgáltatta ki Magyarország energiapolitikáját, és „páros lábbal rugdosta a szövetségeseinket”. A politikus hozzátette: jobb helyeken ezt hazaárulásnak hívják.

 

Vasfüggöny fog leereszkedni a világra, mindenkinek el kell döntenie, hogy Kelethez vagy Nyugathoz kíván tartozni

 

– rögzítette a politikus, aki úgy véli, az is kérdés, hogy Magyarországot megtűrik-e a nyugati közösség részeként, miközben Orbán Viktor táptalajt biztosít az orosz törekvéseknek.

 

Török Gábor politológus szerint a gazdasági, valamint a nemzetközi helyzet miatt lehet, hogy április 3-án az sem veszít feltétlenül, aki nem nyer. Jakab Péter az erre vonatkozó kérdésre közölte:

 

Hülyeség, hogyne akarnánk nyerni?!

 

A pártelnök hangsúlyozta: létkérdés, hogy április 3-án véget vessenek „ennek a néppusztításnak”, mert évi harmincezer áldozata van annak, hogy nem mindenki jut időben megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

 

Jakab Péter úgy gondolja, hogy megszorítópolitikára akkor lesz szükség, ha a Fidesz nyer áprilisban. A politikus azt állítja, hogy az elmúlt 12 év pénzbőségének egy része eltűnt „a fideszes oligarchák zsebében”, kormányváltás esetén viszont az emberekhez kerülne ez az összeg.

 

A közelmúltban előkerült videóról, amelyen a Jobbik egyik alelnöke, Z. Kárpát Dániel karlendítés közben látható, Jakab Péter leszögezte: 2020-ban elfogadtak egy elvi nyilatkozatot, ott mindenkinek döntenie kellett, hogy a néppárti Jobbik útját járja, vagy távozik például a Fideszhez.

 

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Magyarországon vannak ennél súlyosabb problémák is, Z. Kárpát Dániel pedig a programalkotás dandárját vitte, „igazi néppárti politikus, semmiféle antiszemita nézet nincs benne”. Jakab Péter egy fél mondat erejéig megemlítette azt is, hogy párttársa valamilyen futballmeccsre hajazó dolgot csinált.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább