Külföld

Izrael tűz alá vette a Gázai-övezetet

A Reuters értesülései szerint az izraeli erők célpontokat támadtak a Gázai-övezetben, miután napokig tartó feszültséget okozott egy palesztin fegyveres vezető letartóztatása.
Helyi tisztségviselők halálos áldozatokról számoltak be.

“Az IDF [Izraeli Véderő] jelenleg csapásokat mér a Gázai övezetre. Az izraeli belső fronton különleges helyzetet hirdettek” – áll a hadsereg közleményében.

A gázai egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy magas az áldozatok száma, és szükségállapotot hirdettek.

A csapásokra azt követően került sor, hogy Izrael a hét elején a ciszjordániai Dzsenín városában egy rajtaütés során letartóztatta Bassám al-Szádit, a palesztin Iszlám Dzsihád csoport egyik magas rangú vezetőjét.

Ezt követően Jeruzsálem lezárta az összes gázai átkelőt és néhány közeli utat, mert attól tart, hogy a Gázai-övezetben befolyásos csoport megtorló csapást mér Izraelre.

“Az ellenség háborút kezdett népünk és ellenünk,mi pedig meg fogjuk védeni magunkat és népünket” – reagált az Iszlám Dzsihád a támadásra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább