Külföld

Izrael megtámadta a damaszkuszi repülőteret

A damaszkuszi nemzetközi repülőtér hétfőn kora reggel kénytelen volt felfüggeszteni működését, miután egy izraeli rakétacsapás két katona halálát okozta és megrongálta a létesítményeket – közölte a szíriai védelmi minisztérium.
Izraeli repülőgépek helyi idő szerint hajnali 2 óra körül csapást mértek a repülőtérre és a környező területekre – írta a minisztérium a Facebookon közzétett bejegyzésében.

A rakéták a Galileai-tenger, más néven Tibériás tava irányából érkeztek, amely izraeli területen, a szíriai fővárostól mintegy 100 kilométerre délnyugatra található.

“Az agresszióban két katonai alkalmazott meghalt, két másik pedig megsebesült, anyagi károkat okozott, és a repülőteret üzemen kívül helyezte” – állt a bejegyzésben.

Az Izraeli Védelmi Erők nem erősítették meg a csapást, összhangban azzal a régi politikájukkal, hogy nem beszélnek az országon kívüli hadműveletekről.

Izrael a polgárháború 2011-es kitörése óta többször támadott szíriai területeket, azzal a céllal, hogy iráni eszközöket vegyen célba. Teherán – Moszkvával együtt – segíti Damaszkuszt a terrorista csoportok elleni harcban.

Benjamin Netanjahu előző izraeli miniszterelnöksége idején egy alkalommal elismerte, hogy az évek során “több száz” ilyen csapásra került sor.

A szíriai fővárostól 30 kilométerre délkeletre fekvő damaszkuszi nemzetközi repülőteret és egy Aleppó városában lévő repülőteret tavaly többször is eltalálták Izrael rakétacsapásai.

A szíriai hatóságok elítélték az izraeli támadásokat, mondván, hogy azok sértik az ország szuverenitását és a nemzetközi jogot.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább