Külföld

Izrael légicsapást mért a damaszkuszi és az aleppói repülőtérre

Légitámadás érte csütörtökön a damaszkuszi és az aleppói repülőteret, mindkét helyen ideiglenesen leállították a forgalmat – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség, Izraelt téve felelőssé a támadásért.

A katonai forrásokra hivatkozó bejelentés szerint a támadás „csupán Izrael kétségbeesett kísérlete, hogy elterelje a figyelmet a Gázai övezeti palesztinok ellen elkövetett bűneiről, illetve a Hamász akciója miatt elszenvedett károkról”.

A két repülőteret, melyek Szíria legfontosabb légikikötői ,korábban már érték légitámadások, amelyek miatt működésük egy időre akkor is leállt.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, köztük a libanoni Hezbollah síita szervezet hadállásai ellen.

Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

A csütörtöki az első, szíriai célpontokat érő izraeli légicsapás a Hamász iszlamista szervezet múlt heti támadása óta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább