Belföld

Iványi Gábort és Gurmai Zitát hatóság elleni erőszakkal gyanúsítják

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ma délután közleményben tudatta: Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Iványi Gábor „lelkészt” és Gurmai Zita baloldali országgyűlési képviselőt csütörtökön.

A két gyanúsítottat csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatták ki.

„Az eljárás eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott nyomozásban a hatóság tagjai 2022. február 21-én Budapesten, a VIII. kerületben, egy egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást, lefoglalást végeztek.

Az eljáró pénzügyőrök tájékoztatták az érintett szervezet vezetőjét, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény szerint az eljárási cselekményen a hatóság tagjain és a jegyzőkönyvvezetőn kívül csak az érintett szervezet vezetője és jogi képviselője lehet jelen.

A megalapozott gyanú szerint Iványi Gábor mint a szervezet vezetője a többször elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és más személyekkel kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

Ezt elősegítendő Iványi Gábor és a felhívására a jelenlévők – köztük dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő és egy európai parlamenti képviselő – a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták” – írták.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább